شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
گزارش ویژه سه شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۲:۵۱:۱۱

احداث بزرگترین خط لوله دریایی جهان بین ایران و هند

باشگاه خبری فراساحل: سال‌ها بر تعداد مشتریان گاز ایران اضافه شده است و هند یکی از این مشتریان است. برای سهولت در صادرات این محصول، قرار است بزرگترین خط لوله دریایی جهان برای صادرات گاز ایران به هند احداث شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، گاز از منابع مهم انرژی در جهان به حساب می‌‌آید و کشورمان با وجود منابع گازی متعددی خود، یکی از کشورهای مهم و تاثیر گذار در این حوزه به شمار می‌رود. اولین مشتری صادرات گاز ایران را می‌توان کشور ترکمنستان دانست که خرید گاز از ایران را از سال ۱۹۹۷ آغاز کرد. دومین مقصد صادرات گاز ایران کشور ترکیه بود که طرح احداث خط لوله گاز بین دو کشور در سال ۲۰۰۲ به پایان رسید و صادرات گاز به این کشور آغاز شد. ارمنستان سومین وارد کننده گاز از ایران است که از سال ۲۰۰۹ دست به این اقدام زده است. پاکستان و هند دو مشتری احتمالی گاز ایران خواهند بود.

بنابراین گزارش، پس از آن سال‌ها بر تعداد مشتریان گاز ایران اضافه شده است، یکی از این مشتریان هند است که برای سهولت در صادرات این محصول قرار است بزرگترین خط لوله دریایی جهان برای صادرات گاز ایران به هند احداث شود. قرار بود صادرات گاز ایران به هند از طریق خط لوله موسوم به صلح و از مسیر کشور پاکستان انجام شود، اما به دلیل مشکلات سیاسی دهلی نو با اسلام آباد، هیچ‌گاه این طرح عملیاتی نشد. هندی‌ها با هدف جلوگیری از وابستگی به پاکستان در تامین گاز، اعلام کرده‌اند "خط لوله صادرات گاز ایران به این کشور باید از مسیر دریا عبور کند که در صورت اجرایی شدن، به بزرگترین خط لوله دریایی جهان تبدیل خواهد شد."


علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران نوشته است: " قرار است سرمایه گذاری و اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز به هند را یک شرکت هندی عملیاتی کند. این خط لوله حدود یک هزار و 400 کیلومتر طول دارد و در بعضی از نقاط عمق آن به 3500 متر می‌رسد که لوله گذاری به این میزان و تا این عمق در دنیا تا به حال انجام نشده است". هم اکنون طرف هندی با مشارکت تعدادی از شرکت‌های توانمند اروپایی بررسی و مطالعات اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به هند را انجام داده و اعلام کرده این کار عملی است؛ البته پیش از انجام مذاکره نهایی با خریداران هندی، باید هزینه انتقال این خط لوله و میزان سود خالص عایدی از محل صادرات به هند را محاسبه کنیم و با یک تحلیل هزینه و فایده به این نتیجه برسیم که آیا اجرای این پروژه از نظر اقتصادی به‌صرفه است یا خیر."


سه مسیر برای انتقال گاز طبیعی ایران به شبه قاره هند پیشنهاد شده و بر این اساس، شرکت ملی نفت ایران امکان عبور خط لوله گاز از سه مسیر آب‌های عمیق، آب‌های کم عمق ساحلی و خشکی را بررسی کرده است. شرکت هندی سیج (Sage) که برای خرید گاز از ایران تفاهمنامه امضا کرده، شناخته‌شده‌ترین شرکت هندی در زمینه فناوری ساخت خطوط لوله زیردریایی است. این شرکت پیشتر مدعی بود با برداشته شدن تحریم‌ها، می‌تواند ساخت خط لوله زیردریایی انتقال گاز از ایران به هند را در طول سه تا چهار سال تکمیل کند. بر اساس توافق‌های اولیه قرار است در مرحله نخست روزانه ٣١ میلیون متر مکعب گاز ایران از طریق این خط لوله به هند صادر شود." هم اکنون، عنوان طولانی‌ترین خط لوله زیردریایی جهان متعلق به خط لوله صادراتی گاز نروژ به انگلستان به طول یک هزار و 200 کیلومتر است.



  کد خبر : 2214
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :